T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

TÜRKÇE BİRİMİ

 

TÜRKÇE BİRİMİ

 

 

 

Türkçe biriminin hedefi öğrencilere ana diline karşı farkındalık kazandırmak ve öğrencilerin dil becerilerini ileri taşımaktır. Bu amaçla anlama becerilerinden okuma ve dinleme/izleme; anlatma becerilerinden yazma, konuşma becerilerine ve sahne sanatlarına yönelik onların yaratıcılıklarını ve iletişim becerilerini öne çıkaran etkinliklere yer verilmektedir.  Bu alanlar üzerinde bireysel çalışmalar ya da grup çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca disiplinler arası etkinliklere de yer verilmektedir.   

 

Öğrencilerin bireysel yeteneklerini ve farklılıkları öne çıkarmak amacıyla ana dilde iletişim, dijital yetkinlik, öğrenmeyi öğrenme, sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlik, inisiyatif alma ve girişimcilik, kültürel farkındalık ve ifade başlıkları altında yetkinlik alanı belirlenmiştir. Bu alanlar üzerinde bireysel çalışmalar ya da grup çalışmaları yapılmaktadır.

 

 

 

Öğrenciler Türkçe birimine Uyum Programında, Destek Eğitim Programında, Bireysel Yetenekleri Farkettirici Programda, Özel Yetenekleri Geliştirici Programda ve Proje Üretimi ve Hazırlama Programında devam edebilmektedir.

 

 

 

Ayrıca Türkçe biriminde Yaratıcı Yazma, Diksiyon, Kısa Film, Çizgi Roman, Sözel Akıl Oyunları gibi atölyeler de açılmakta ilgisi olan öğrencilerle atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2020 - Güncelleme: 14.05.2020 14:25 - Görüntülenme: 471
  Beğen | 0  kişi beğendi