T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

TARİH BİRİMİ

 

TARİH BİRİMİ

 

     Yasemin Karaya Bilim ve Sanat Merkezi Tarih Biriminde, öğrencilerimizi; tarih kavramları ve araştırma yöntemleri ile tanıştırırken çağdaş dünyayı tarihsel bakış açısıyla değerlendirebilecekleri donanıma sahip olmalarını amaçlarız. Çalışmalarımızın odağını; Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı Tarihinin sosyal, ekonomik, politik, kültürel boyutları oluşturur. Çalışmalarımız Asya ve Avrupa'da yaşananların dünya tarihindeki yeri, dönem olaylarının karşılaştırılması ve disiplinler arası yaklaşımlar çerçevesinde yoğunlaşır.

 

     Programımız ÖYGP ve Proje Üretimi Dönemi öğrencilerimize esnek ve çok yönlü bir program sunmaktadır. Öğrenciler bölümün çekirdek programını oluşturan bir dizi temel bilgiyi ön öğrenmelerle tamamlar ve öğrendiklerini kendi ilgi alanlarına giren çok sayıda araştırma projesi ile şekillendirir. Tarih ve sosyal bilimlere giriş, tarihsel çalışmanın yöntem ve kuramları, çağdaş dünyanın oluşumunu ele alan kapsamlı bir dünya tarihi, eski çağlardan modern döneme kadar Akdeniz, İslam ve Batı Avrupa uygarlıkları, orta çağdan modern döneme kadar Anadolu ve Balkanların toplumsal, ekonomik, politik ve kültürel tarihi ve görsel ve maddi kültüre yaklaşımlar konularında dersler ile Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürkçülük çekirdek programı oluşturur.

 

     Birimimizde öğrencilere Asya, İslam, Akdeniz, Bizans, Orta Doğu, Orta çağ Anadolusu, Osmanlı, Modern Türkiye, Avrupa Tarihi ve Amerika Tarihi'nin farklı yönlerini kapsayan çok sayıda performans projeleri çalışılır. Arkeoloji, Sanat ve Mimarlık Tarihi, Sözlü Tarih dersleri, bu tarihi ve coğrafi alanların görsel, maddi ve sözel kültürü ile tanışılma ve bu alanlara tarihsel perspektifte yaklaşımlar sunmaktadır. Özellikle Yerel Tarih ve Müze Eğitimleri programımızda yerini bulur.

 

 

 

06-05-202006-05-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2020 - Güncelleme: 06.05.2020 00:03 - Görüntülenme: 470
  Beğen | 0  kişi beğendi