T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

REHBERLİK BİRİMİ

 

Rehberlik hizmetleri

 

 

 

Türk Millî Eğitiminin genel amaçları çerçevesinde eğitimde rehberlik hizmetleri; kendini tanıyan, kendisine sunulan eğitsel ve mesleki fırsatları değerlendirebilen, sorumluluk alabilen bireyler yetiştirilmesini ve bireylerin toplum içinde sağlıklı bir birey olarak yaşamlarını sürdürerek kendini gerçekleştirmelerini amaçlar.(MEB Reh. Hizm. Yönetmeliği,2. Bölüm, Mad. 4 – 1)

 

Rehberlik hizmetleri, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanıması, özelliklerinin farkında olması, çevresindeki fırsat ve olanakları değerlendirmesi, potansiyellerini geliştirebilmesi, kendi için gerçekçi ve doğru kararlar alabilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlarla baş edebilmesi amaçlarını gerçekleştirmeye çalışır.

 

-Bireyin kendine ve başkalarına ait duyguları tanıyarak yönetebilmesi,

 

-İlgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda hedefler belirlemesi,

 

-Kendini gerçekleştiren, bilişsel, sosyal ve duygusal açıdan sağlıklı birer birey olması,

 

-İletişim kurma ve sorun çözme becerilerini geliştirmesi için hizmet vermektedir.

 

-Öğrencilerimizin sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, yaratıcı, özgür düşünebilen, bilgiyi kullanabilen, yeni koşullara ve değişimlere ayak uydurabilen ve sorunlar karşısında çözüm üretebilen bireyler olarak yetişebilmeleri için öğrenci ve velilerimizi de içine alan bir yaklaşım ile çalışmalarımız yapılandırılır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2020 - Güncelleme: 26.11.2021 13:06 - Görüntülenme: 736
  Beğen | 0  kişi beğendi