FEN BİLİMLERİ BİRİMİ

Fen Bilimleri, doğaya ve doğal olgulara deneysel yöntemlerle mantıksal ve sistematik açıklamalar getiren teoriler, ilke ve kavramlar oluşturma süreci olarak tanımlanabilir. Bu süreçte fen bilimleri ile ilgili temel kavramlar kazandırılırken bilimsel süreç becerileri ve yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla öğrencilere gerekli ortamların sunulması önem taşımaktadır.

Fen bilimleri konuları Destek Eğitim Programı ve Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme Programı kapsamında yer almaktadır.

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezimizde Fen Bilimleri Birimi olarak öğrencilerimizin bilimsel süreç becerileri ile birlikte analitik düşünme, karar verme, yaratıcı düşünme, girişimcilik, iletişim, takım çalışması gibi yaşam becerilerini desteklemeyi ve geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Etkinliklerimizde, günlük hayatta karşılaşılan durumlardan hareketle eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi ön planda tutulmaktadır. Yaparak-yaşayarak öğrenme yaklaşımı ile araştırma, sorgulama, disiplinler arası bakış açısı kazandırma ve özgün ürün geliştirme hedefli faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimizin proje tabanlı tasarımlar oluşturabilme ve strateji geliştirebilme yeteneklerini desteklemeye yönelik ortamları, bireysel farklılıkları dikkate alarak hazırlamaktayız.

04-05-202004-05-202004-05-2020

Yayın: 04.05.2020 - Güncelleme: 04.05.2020 12:25 - Görüntülenme: 649