T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

EDEBİYAT BİRİMİ

 

Türk Dili ve Edebiyatı Birimi (Dil Sanatları)

 

Amaç: Öğrencilere görüp izlediklerini, dinlediklerini, okuduklarını incelediklerini, yaşadıklarını, tasarladıklarını, duygularını ve düşüncelerini söz ya da yazıyla amaca uygun olarak anlatma yetisi, becerisi ve alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi sevdirip Türkçenin güzellikleri ve inceliklerini kavratmak, öğrencilere okuma yazma, gözleme, inceleme zevk ve alışkanlığını kazandırabilmek, Türk ve dünya edebiyatlarını tanıtmak, öğrencilerin; doğayı, çevreyi, yaşamayı seven, sorumlu özverili, onurlu erdemli ve çalışkan bireyler olmalarını sağlamak,   dünya ve yurt gündeminin takip edilmesini sağlamaktır.

 

Uyum Dönemi: Yapılan etkinliklerle öğrencinin hazır bulunuşluğunu gözlemlemek, öğrencinin gelişimi hakkında bilgi toplamak hedeflenmektedir.

 

Bireysel Yetenekleri Fark Ettirici Program: Türk Dili ve Edebiyatı alanının tanıtıldığı dönemdir. Bu dönemde edebiyatın yaşamımızdaki yeri, kişinin kendini yazıyla ifade ederken hangi yazın türlerinden yararlanabileceği anlatılır ve türler tanıtılır. Edebiyat dönemleri anlatılarak, toplumsal ve bireysel gelişmelerin edebiyat üzerine etkisi anlatılır.

 

Edebiyat alanıyla farklı disiplinlerin çalışmaları incelenir ve farklı disiplinlerle çalışmanın önemi ve gerekliliği üzerinde durulur.

 

Türk Dili ve Edebiyatı alanına ilgileri, yazma yetenekleri ve okuma becerileri gözlemlenir ve öğrencilerden uyun görülenler ÖYG programına önerilir.

 

Özel Yetenekleri Geliştirme Programı: Türk Dili ve Edebiyatı alanına önerilmiş ve bu alanda çalışmak isteyen öğrencelere alanın çalışma prensipleri verilir. Temel konularda detaylı çalışmalar yapılarak problem ortaya koyma ve bunlara çözüm üretme çalışmaları yapılır.

 

Proje Dönemi: Bu dönemde, proje hazırlama ve geliştirme beceriyle ilgili ön çalışmalar yapılır. Farklı örnek projeler incelenir. Öğrencilerin üzerinde çalışmak istedikleri konular belirlenir bununla ilgili gerekli araştırma ve çalışmalar yapılır ve proje hazırlama ölçütlerine uygun olarak projeler yazılır.

 

 

 

14-05-202014-05-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2020 - Güncelleme: 14.05.2020 14:22 - Görüntülenme: 519
  Beğen | 0  kişi beğendi