T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

Özkan APAYDIN - Müzik Öğretmeni

1979 yılında Ankara´da doğdu. 5 yaşlarında darbuka çalarak müzik hayatına başladı. Kalaba ilkokulu, Tabduk Emre İlkokulunda okudu. Hacı Bayram Ortaokulu ve Kurtuluş Ortaokulunda okudu. Kurtuluş Lisesinden mezun oldu. 1999 yılında BOLU- Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünü kazandı ve 2003 yılında mezun oldu. 2004 yılında Grup Rast adlı müzik grubuyla çeşitli konser ve müzik çalışmalarını 5 yıl boyunca yürüttü. 2005 yılında Ankara´da özel bir okulun ana okulu- ilköğretim -ortaokul- lise ve fen lisesi birimlerinde görev yaptı. Özel İlkem Ritim grubunu kurdu ve kurdu ve bu grupla çeşitli konserler verdi. 2006 yılında Ankara Ünversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü / Eğitimin Kültürel Temelleri Bölümü/ Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalında tezli yüksek lisans programını kazandı. 

2009 yılında MEB´e kadrolu müzik öğretmeni olarak geçti ve Kastamonu´nun Araç ilçesinde göreve başladı. 2011 yılında Ankara´ya tayin oldu. 2016 yılında Ankara Yasemin Karakaya Bilim Sanat Merkezinin sınavını kazanarak, kadrolu müzik öğretmeni olarak kuruma atandı.

2015 yılında Ankara Ünversitesi / İlahiyat Fakültesi / İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü/ Türk Din Mûsikîsi Ana Bilim Dalında Doktora programını kazandı.

Şu an doktora çalışmalarının yanısıra makale, kitap ve araştırma çalışmaları devam etmektedir. Görsel Sanatlar öğretmeni Eda Apaydın ile evlidir ve 2 kızı vadır.