T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi

Tarihçe

Bilim ve Sanat Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı bir özel eğitim kurumudur.

Bilim Sanat Merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmıştır.

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ve Türkiye genelinde sayıları 60’ı bulan resmi özel eğitim kurumlarından biri olup ilk açılandır. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına devam eden üstün yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla 1994-1995 eğitim öğretim yılında hayırsever Karakaya Ailesi’nin küçük yaşta kaybettikleri kızları Yasemin Karakaya’nın ismini alarak Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi adıyla kurulmuştur. Kurulduğu binanın artık ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle 2008-2009 eğitim-öğretim yılında daha geniş ve kullanışlı, müstakil bir binaya; Yenimahalle Ümitköy’deki eski Ümit İlköğretim Okulu’nun binasına Ümit Bilim ve Sanat Merkezi adıyla taşınmıştır. Ancak daha sonra tekrar isim değişikliğine uğrayarak Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi ismini kullanmaya devam etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2013 - Güncelleme: 16.08.2023 11:53 - Görüntülenme: 4417
  Beğen | 1  kişi beğendi